Møt personene bak A Better World NGO

Vi er fire sterke uavhengige norske forretningskvinner med til sammen nesten 100 års arbeidserfaring fra næringslivet i Oslo. Vi har besluttet at det er på tide å bruke vår kompetanse til å gjøre noe bra for verden, og sammen har vi grunnlagt A Better World NGO, en ideell organisasjon for å finansiere støtte til sosiale prosjekter som drives av lokalbefolkningen i Nepal. Næringslivet i Norge og Nepal er veldig forskjellig. Det vi har felles er målsettingen om å gjøre verden til et bedre sted å være for noen i Nepal, ved å gi økonomisk støtte til velorganiserte sosiale prosjekter.

Grunnlegger: Ingvill Ytreland

I 2013 tok Ingvill en pause fra næringslivet i Oslo og bestemte seg for å slutte i jobben som innkjøpssjef i en bank, slik at hun kunne reise i ett år i Asia. Denne reisen forandret livet hennes dramatisk.

Hun startet reisen med å lære bort engelsk på en klosterskole for fattige barn i Myanmar. Senere det året riste hun til Nepal, og ble der i 5 måneder. Ingvill besøkte Nepal for å kunne leve ut sin pasjonen hun har for å tilbringe tid i fjellene. Hun jobbet også som frivillig på barneavdelingen for brannskadde barn  på et sykehus i Kathmandu. Ingvill har returnert til Nepal mange ganger siden da og var på en Everest-ekspedisjon i 2015 og i Everest Base Camp da jordskjelvet rammet Nepal 25. april. I fremtiden vil Ingvill dedikere sin tid til prosjekter som skaper arbeidsplasser i Nepal, og gi veldrevne sosiale prosjekter i landet finansiell støtte. Hun organiserer fotturer i Nepal som gir gode opplevelser for turdeltagerne, arbeid til lokalbefolkningen og finansiell støtte til sosiale prosjekter.

Hun er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Styremedlem: Liv Kierulf Næsguthe

Liv Kierulf Næsguthe har vært medlem i styret i A Better World NGO siden 30.06.2016. Liv har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon og er leder for virksomhetsstyring for Swedbank i Norge. Hun er også en sertifisert NLP-coach og mindfulness-instruktør. Hun praktiserer yoga regelmessig og har med stor interesse fulgt Ingvill på hennes reise med Nepaltur og A Better World NGO.

Styremedlem: Heidi Rønningen

Heidis gode forhold til og beundring av Ingvill og hennes innsats for å hjelpe folk i Nepal,  førte til at hun ble styremedlem i A Better World NGO. Et verv hun har tatt på seg med stolthet og ydmykhet. Siden 1988 har Heidi jobbet for ulike selskaper innen finanssektoren i Norge. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har en MBA fra Handelshøyskolen BI. Siden 2012 har hun vært Compliance-ansvarlig i Arctic Fund Management.

Styremedlem: Åse Drange Olsen

Etter studiene tok Åse en pause fra hverdagen i Norge, og reiste rundt i verden. Dette ble starten på en fasinasjon for og nysgjerrighet om andre kulturer og land, og deres definisjon av hva et hverdagsliv er. Gjennom reiser de siste 15 årene har hun fått ta del i dagliglivet rundt om i verden, og fått oppleve de forskjellene som eksisterer i drømmer og mål, uavhengig kulturelle og geografiske forskjeller til de hun møtte.

Da hun møtte Ingvill gjennom felles venner, kom Åse til å kjenne Ingvills lidenskap for Nepal og folket i Nepal, og hennes mål om å gjøre en forskjell i det nepalesiske folks hverdag. Hun tok på seg vervet som styremedlem i A Better World NGO, da Ingvill grunnla organisasjonen.

Åse er utdannet revisor fra Høgskolen i Telemark. Hun har mer enn 15 års erfaring fra revisjon av små og mellomstore bedrifter, samt organisasjoner og andre ikke-finansielle bedrifter.

Lignende artikler

LEGG INN KOMMENTAR

School children in Nepal